BEHANDELING OP MAAT

Lippen

Lipfillers zijn erg populair. Mooie, volumineuze lippen geven een jeugdige uitstraling en zijn dé eyecatcher in een gezicht. Bovendien neemt het volume van de lippen af naarmate we ouder worden.

Nog steeds denken veel mensen dat Botox wordt gebruikt om lippen voller te maken. We vullen de lippen echter op met een hyaluronzuurfiller. Hyaluronzuur komt van nature in de huid voor en je lichaam breekt dit zelf af

Traangoot / Wallen

De zogenoemde ‘traangoot’ is bij sommige mensen erfelijk en ontstaat bij anderen door volumeverlies. Een ingevallen traangoot geeft een vermoeid uiterlijk en is moeilijk te camoufleren met concealer door het diepteverschil. Donkere verkleuring door pigmentveranderingen of doorschijnende bloedvaten, even als fijne lijnen en huidoverschot zullen niet verdwijnen na een traangootbehandeling.spieren in het gezicht tijdelijk. Hierdoor heeft de huid kans om te herstellen en zullen rimpels die door spierbeweging zijn ontstaan vervagen. Bovendien voorkomen we dat deze rimpels dieper worden.

Slapen

Door volumeverlies of door de bouw van het skelet kunnen de slapen van het gezicht ingevallen zijn. Dit geeft soms een vermoeid uiterlijk.

Met hyaluronzuurfiller kunnen we de slapen opvullen zodat deze weer in harmonie zijn met de rest van het gezicht.

Jukbeenderen

Volumineuze jukbeenderen geven het gezicht een frisse uitstraling en zijn geassocieerd met natuurlijke schoonheid. Naarmate we ouder worden maakt onze huid minder collageen aan en verliezen we vet in het gezicht. Door de zwaartekracht ontstaat er langzaam maar zeker een neuslippen- en marionetplooi.

Ook zal de ‘V-shape’ van het gezicht die zorgt voor een frisse en jeugdige uitstraling langzaam maar zeker omdraaien in een omgekeerde V-shape, met weinig volume in de jukbeenderen, een ‘hamsterwangeffect’ en een minder scherp gedefinieerde kaaklijn. Volumeverlies in de jukbeenderen geeft vaak een vermoeid uiterlijk.

Met fillers kunnen we het volume van de jukbeenderen herstellen of, indien gewenst, extra op een natuurlijke wijze accentueren. Dit kan op een heel subtiele wijze. Als we filler in de jukbeenderen op de juiste plek injecteren kunnen we een liftend effect creëren en zo rimpels en plooien verminderen en de V-shape herstellen voor een frissere en jeugdige uitstraling.

Hierbij hoef je zeker niet bang te zijn voor een onnatuurlijke, ‘opgespoten’ look. Door de juiste injectietechniek toe te passen geeft filler in de jukbeenderen een zeer natuurlijk effect, zonder dat voor de buitenwereld zichtbaar hoeft te zijn dat er een fillerbehandeling is ondergaan.

Wangen

Naarmate we ouder worden maakt onze huid minder collageen aan en verliezen we vet in het gezicht. We krijgen ingevallen wangen en door de zwaartekracht ontstaat er langzaam maar zeker een neuslippen- en marionetplooi, een ‘hamsterwangeffect’ en een minder scherp gedefinieerde kaaklijn.

Volumeverlies in de wangen geeft vaak een vermoeid uiterlijk. Met fillers kunnen we het volume van de wangen herstellen. Als we filler in de wangen op de juiste plek injecteren kunnen we een liftend effect creëren, rimpels en plooien verminderen en de V-shape van het gezicht herstellen voor een frissere en jeugdige uitstraling.

Hierbij hoef je zeker niet bang te zijn voor een onnatuurlijke, ‘opgespoten’ look. Door de juiste injectietechniek toe te passen geeft filler in de wangen een zeer natuurlijk effect, zonder dat voor de buitenwereld zichtbaar hoeft te zijn dat er een fillerbehandeling is ondergaan.

Neuslippenplooi

Naarmate we ouder worden maakt onze huid minder collageen aan en verliezen we vet in de jukbeenderen en wangen. Door de zwaartekracht ontstaat er langzaam maar zeker een neuslippen- en marionetplooi.

Indien je jezelf stoort aan een neuslippenplooi wordt vaak geadviseerd om het volume van de jukbeenderen en/of wangen te herstellen. Het vullen van de jukbeenderen/wangen geeft namelijk een liftend effect en de neuslippenplooi wordt op deze manier op de meest natuurlijke wijze verholpen. Eventueel kun je ervoor kiezen om nog wat filler in de neuslippenplooi zelf te laten injecteren

 

Marionetgebied

Naarmate we ouder worden maakt onze huid minder collageen aan en verliezen we vet in de jukbeenderen en wangen. Door de zwaartekracht ontstaat er langzaam maar zeker een marionetplooi en zullen de mondhoeken af gaan hangen. Dit geeft vaak een treurige uitstraling en sommigen krijgen regelmatig de vraag of ze verdrietig of boos zijn.

Indien je jezelf stoort aan een marionetplooi wordt vaak geadviseerd om het volume van de jukbeenderen en/of wangen te herstellen eventueel in combinatie met de (voorste) kaaklijn. Het vullen van de jukbeenderen/wangen geeft namelijk een liftend effect en de marionetplooi wordt op deze manier op de meest natuurlijke wijze verholpen. In aanvulling hierop wordt vaak ook filler in het marionetgebied zelf geïnjecteerd en kunnen de mondhoeken worden gelift.

Lijntjes rondom de mond
Door bewegingen van de mond, genetische factoren, volumeverlies, maar ook door roken en zonlicht ontstaan er naarmate we ouder worden steeds meer lijntjes rondom de mond; de zogenoemde ‘rokerslijntjes’. Deze lijntjes kunnen we opvullen met een hyaluronzuurfiller.

Mondhoeken

Door volumeverlies en als we ouder worden zullen de mondhoeken steeds meer af gaan hangen. Dit heeft een droevige of boze uitstraling, terwijl je dat misschien niet eens bent!

Door filler op de juiste plaats te injecteren kunnen we de mondhoeken liften.

Soms kan het nodig zijn om ook het gebied onder de mondhoeken op te vullen; het marionetgebied of de marionetplooi.

Kaaklijn

Naarmate we ouder worden maakt onze huid minder collageen aan en verliezen we vet in het gezicht. Door de zwaartekracht ontstaat er langzaam maar zeker een minder scherp gedefinieerde kaaklijn. Met fillers kunnen we een scherpe kaaklijn creëren of, indien gewenst, de kaaklijn extra op een natuurlijke wijze accentueren.

Kin

De kin is erg belangrijk in een gezicht en bepaalt de gezichtsvorm. Is de kin teruggetrokken of klein in verhouding met de rest van het gezicht, kan er een kincorrectie plaatsvinden met fillers. Dit zorgt er tevens voor dat de kaaklijn mooier naar voren komt.

 

 

WAT ZIJN FILLERS?

Fillers zijn injecteerbare gels die behoren tot de groep van injectables. Ze worden met een dun naaldje onder de huid ingebracht. Fillers geven direct volume, deze gebruiken we om bijvoorbeeld de lippen op te vullen of om meer volume te geven aan de wangen. Daarnaast kunnen we met fillers rimpels en lijnen opvullen, denk hierbij aan de rokerslijntjes of neuslippenplooi.

DE BEHANDELING

Dokter Kevin gebruikt een zeer veilig, tijdelijk, A-merk hyaluronzuurfiller; Belotero®. Belotero® is op dit moment marktleider qua fillers in Nederland en veilig en effectief gebleken in meerdere wetenschappelijke onderzoeken.

In de filler zit lidocaïne dat een verdovende werking heeft. De behandeling wordt dan ook qua pijn zeer goed ervaren.

NA DE BEHANDELING

Houd er rekening mee dat de lippen na de behandeling gezwollen zijn; ze zien er voller uit dan het uiteindelijke resultaat. De meeste zwelling zal na 1-2 dagen fors verminderd zijn, pas na 2 weken is het eindresultaat zichtbaar. Ook kunnen er blauwe plekken ontstaan.

Na de behandeling mag je de lippen koelen. Probeer de eerste dag direct contact met de huid te voorkomen en gebruik geen lippenstift of make-up op de lippen om infecties van de lippen te voorkomen.

Vermijd tevens gedurende 2 weken een zonnebank- of saunabezoek, wees voorzichtig in de zon en onderga geen laser- of schoonheidsbehandelingen.

Gemiddeld geeft een hyaluronzuurfiller 6-12 maanden effect, afhankelijk van hoe snel je lichaam het hyaluronzuur afbreekt. Roken en zonlicht zullen dit proces versnellen.

Er is een tegenmiddel voor een hyaluronzuurfiller; hyaluronidase. Hyaluronidase kan worden toegepast om (geïnjecteerd) hyaluronzuur direct op te lossen.