Huidverzorging is een essentieel onderdeel van onze dagelijkse routine. Of je nu een man of vrouw bent, jong of oud, een goede huidverzorging is belangrijk voor een gezonde huid. Het kan echter lastig zijn om te weten waar te beginnen, vooral als je een beginner bent. Daarom hebben we deze blogpost gemaakt om je te helpen met de basisprincipes van huidverzorging.

  1. Reinigen

Een goede reinigingsroutine is de eerste en belangrijkste stap in je huidverzorgingsroutine. Het reinigen van je huid zorgt ervoor dat vuil, make-up en overtollig talg worden verwijderd. Hierdoor kan je huid beter ademen en worden poriën niet verstopt. Het is belangrijk om je gezicht tweemaal per dag te reinigen - 's ochtends en 's avonds. Gebruik een milde reiniger die past bij jouw huidtype om te voorkomen dat de huid uitdroogt. Wij kunnen je helpen je huidtype te bepalen als je dit niet weet.

  1. Tonen

Een toner is een vloeistof die na het reinigen van de huid wordt aangebracht om de pH-waarde van de huid in balans te brengen. Het helpt ook om eventuele restjes van make-up of reiniger te verwijderen die nog op de huid achterblijven. Een toner kan helpen om de huid te hydrateren en te kalmeren.

  1. Hydrateren

Een goede hydratatie is belangrijk voor een gezonde huid. Na het reinigen en tonen van de huid is het belangrijk om een moisturizer aan te brengen. Dit houdt de huid zacht en soepel, en voorkomt dat de huid uitdroogt. Kies een moisturizer die past bij jouw huidtype en gebruik deze dagelijks. Alpha-H Essential Hydration Cream is bijvoorbeeld geschikt voor alle huidtypen. In het bijzonder bij een gevoelige, rode of droge huid, bij couperose, rosacea, psoriasis of eczeem.

  1. Beschermen

Bescherming tegen de zon is essentieel voor het behoud van een gezonde huid. Zonneschade kan leiden tot vroegtijdige veroudering, pigmentvlekken en andere huidproblemen. Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met een breed spectrum SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling.

  1. Exfoliëren

Het exfoliëren van de huid verwijdert dode huidcellen en stimuleert de celvernieuwing. Dit zorgt voor een gladde en stralende huid. Het is echter belangrijk om dit niet te vaak te doen, want te veel exfoliëren kan de huid beschadigen. Gebruik een exfoliant die past bij jouw huidtype en gebruik deze niet meer dan twee keer per week.

  1. Gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl draagt uiteraard bij aan een gezonde huid. Zorg voor voldoende slaap, drink voldoende water en eet gezond voedsel. Vermijd roken en overmatig alcoholgebruik, want deze gewoonten kunnen leiden tot een doffe huid en vroegtijdige veroudering.

Door deze basisstappen te volgen kan je een gezonde, stalende huid krijgen!

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 010 848 9227 of plan een consult in via onze online afspraak planner. Lets glow!

04 juni 2023 — Marielle van der Reek