De zomer komt er aan en we trekken weer massaal naar buiten om zonnestralen op te vangen & te genieten van de warme dagen. Terwijl we de positieve effecten van zonlicht niet kunnen ontkennen, is het van cruciaal belang om onze huid te beschermen tegen de schadelijke UV-straling. In deze blogpost zullen we je alles vertellen over het belang van SPF en de noodzaak van effectieve zonbescherming.

 1. Begrijpen van de schadelijke effecten van de zon: De zon straalt verschillende soorten straling uit, waaronder UVA- en UVB-stralen, die de huid kunnen beschadigen en vroegtijdige veroudering, rimpels, donkere vlekken en zelfs huidkanker kunnen veroorzaken. Het begrijpen van deze schadelijke effecten is de eerste stap naar een effectieve zonbescherming.

 2. SPF: Je BFF tegen schadelijke straling: SPF, ofwel Sun Protection Factor, is een maatstaf voor de bescherming die een zonbeschermingsproduct biedt tegen UVB-straling. Het gebruik van een breed-spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF is van vitaal belang om je huid te beschermen tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Kies altijd voor een SPF van 30 of hoger voor maximale bescherming.

 3. Bescherming voor alle seizoenen: Het is een veel voorkomende misvatting dat zonbescherming alleen nodig is tijdens de zomermaanden. In werkelijkheid moeten we het hele jaar door zonbescherming toepassen, ongeacht het seizoen. Zelfs op bewolkte dagen kunnen schadelijke UV-stralen je huid bereiken en schade veroorzaken. Maak het aanbrengen van zonbescherming tot een dagelijkse gewoonte, ongeacht het weer.

 4. Tips voor effectieve zonbescherming:

 • Kies een breed-spectrum zonnebrandcrème die zowel tegen UVA- als UVB-stralen beschermt.
 • Breng zonnebrandcrème royaal aan op alle blootgestelde huid, minstens 15-30 minuten voordat je naar buiten gaat.
 • Vergeet niet om ook je lippen, oren, handen en voeten in te smeren.
 • Herhaal het aanbrengen van zonnebrandcrème elke twee uur, vooral als je veel zweet of in het water bent geweest.
 • Draag beschermende kleding, zoals een breedgerande hoed en een zonnebril met UV-bescherming.
 • Zoek indien mogelijk de schaduw op tijdens de uren dat de zon het felst is, meestal tussen 10.00 en 16.00 uur.
 1. De voordelen van een goede zonbeschermingsroutine: Naast het beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, heeft een goede zonbeschermingsroutine nog meer voordelen. Het helpt je huid gezond te houden, voorkomt vroegtijdige veroudering, vermindert het risico op huidkanker en helpt bij het behoud van een egale teint.

Het beschermen van je huid tegen de zon is een absolute noodzaak. Door het begrijpen van de schadelijke effecten van UV-straling en het toepassen van een effectieve zonbeschermingsroutine, kun je je huid gezond, stralend en jeugdig houden. Dus vergeet niet: SPF is je BFF ongeacht het seizoen!

04 juni 2023 — Marielle van der Reek