Voeding- en leefstijlconsult

Orthomoleculair Consult

Verbeter je huid van binnenuit

Orthomoleculaire therapie heeft als doel jou zo goed mogelijk in je vel te laten zitten en te kijken we naar de oorzaak van eventuele klachten met een optimaal voedings-, supplement- en leefstijladvies.
Huidproblemen, chronische klachten, hormoonklachten etc. ontstaan vaak van binnenuit. Bij orthomoleculaire geneeskunde kijken we naar de oorzaak van de klachten. We kijken of er misschien sprake is van een hormonale disbalans, insulineresistentie, voedingsintolerantie, een gebrek aan vitamines en mineralen, en of de darmen en de lever goed functioneren. We pakken we deze problemen van binnenuit aan. Met het bereiken van een optimaal nutriëntengehalte in het lichaam en en het vermijden van eventuele intoleranties verhoog je je energie, vitaliteit & welzijn en zorg je dat deze klachten worden verholpen.
Zeker bij huidproblemen zoals, acne, rosacea, hyperpigmentatie, psoriasis, eczeem en andere ontstekingsgerelateerde aandoeningen is de orthomoleculaire geneeskunde een waardevolle aanvulling op de huidtherapie.

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Orthomoleculaire geneeskunde is een geneeswijze die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van je lichaam op basis van gezonde voeding, leefstijl en voedingssupplementen. Het is in feite een synomiem voor voedingsgeneeskunde. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat dat er een duidelijke relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is intussen aangetoond dat slechte voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker, hart- en vaat ziekten en diabetes.

Ruba

Orthomoleculaire Consultant

Consulten en kosten

Consult €99- Duur: 60 minuten

Voorafgaand aan het consult krijg je een uitgebreid intakeformulier opgestuurd die vooraf ingevuld dient te worden

Ook wordt voorafgaand wordt de Bravermantest afgenomen. De Bravermantest is ontwikkeld om inzicht te krijgen in de werking van de neurotransmitters in je lichaam.

Je krijgt een zechsal magnesiumvoetenbadje ter voorbereiding van het gesprek en je krijgt uitgebreid voedings-, leefstijl- en supplementadvies, dat ook als rapport wordt nagestuurd per e-mail.

Energetisch Morfologische Bloedtest test + Consult (EMB) van €339. Duur: 75 minuten

inclusief:- voorafgaand: uitgebreid intakeformulier en Bravermantest- Voorbereiding- Zechsal magnesiumvoetenbadje tijdens gesprek. EMB-testkit, Capillaire afname EMB-test en uitgewerkt resultaat EMB.

Uitgebreid voedings-, leefstijl- en supplementadvies op maat per e-mail n.a.v. resultaten- Na de uitslag is er de mogelijkheid tot online of telefonisch vragen stellen/bespreking op afspraak, max. 20 minuten.

Aanwezigheid / Verhindering

Consulten dienen op de afgesproken tijd te worden gevolgd. Bij annuleringen binnen 48 uur worden de kosten voor 100% in rekening gebracht.

Korting bij aankoop supplementen

Bij elk van onze consulten krijg je korting op supplementen van Vitakruid, Vitals, Frecious als je deze aanschaft n.a.v. het consult.

Wat is een EMB bloedtest?

Een EMB-test is laagdrempelig en wordt uitgevoerd met een kleine vingerprik. Met een paar druppels in een buisje kan het onderzoekslab al heel veel vinden zoals voedselintoleranties, tekorten en je algehele fysieke toestand.

Met deze bloedtest krijg je de kans om inzicht te krijgen in mogelijke oorzaken van jouw klachten. Herken jij één of meerdere van onderstaande klachten? En kom je bij de huisarts tot nu toe niet veel verder na herhaaldelijke checks? Dan helpt de EMB-test je mogelijk verder bij:
– Vage klachten,
– (chronische) vermoeidheid
– darmproblemen
– huidklachten
– mentale problemen/burn-out klachten
– moeite met afvallen
– hormonale problemen

Ook is deze test geschikt om gewoon te kijken hoe het zit met jouw algehele gezondheid. Door middel van een EMB-test kunnen blokkades, tekorten en verstoringen in het lichaam ontdekt worden. Aan de hand hiervan geef ik jou een persoonlijk advies en kun je effectief  aan de slag met jouw gezondheid. Mochten er echter op basis van ons gesprek, jouw klachten en/of vragenformulier redenen zijn om anders te adviseren, dan doe ik dat. Een klinische test of (terug)verwijzing naar de huisarts is dan mogelijk een betere optie. Hiertoe zijn alle orthomoleculair therapeuten verplicht. 

Energetisch morfologische bloedtest (EMB)
Vind de oorzaak van je klachten

Een stralende huid van binnenuit!

De EMB bloedtest is een gezondheidscheck om inzichtelijk te krijgen hoe jouw lichaam ervoor staat en wat je kunt doen om dit te gaan verbeteren.

Prtactische informatie EMB test: Hoe werkt het?

Stap 1: Intake

Wanneer je een EMB test aangevraagd hebt, krijg je een het intakeformulier & enkele testen toegestuud. Het is de bedoeling om deze zo snel mogelijk, maar uiterlijk 5 dagen voordat het intake gesprek plaatsvindt, in te vullen.

Tijdens het intake gesprek zullen we bloed bij je afnemen dmv een kleine vingerprik.

Stap 2: Bloedanalyse

Vervolgens wordt je bloed naar een laboratorium gestuurd voor onderzoek. Het onderzoek is een zeer uitgebreide bloedanalyse dat meer dan 100 aspecten meet. Het meet niet alleen reguliere waardes van oa trombocyten (aantal bloedplaatjes), rode bloedcellen (erytrocyten), witte bloedcellen (leukocyten), hemoglobine (Hb, ijzer) en hematocriet (Ht) maar ook wordt het bloed beoordeeld op een energetische manier.

Stap 3: Uitslag bespreken

Na ongeveer 2-3 weken krijgen we de
uitslag van je bloedtest binnen en op basis hiervan maken we een persoonlijk advies op het gebied van voeding, leefstijl en suppletie. Tijdens een consult van circa 30 minuten (telefonisch of op locatie)
bespreken we dit plan en eventuele vragen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou of heb je nog vragen? Neem dan contact op via onderstaand formulier of bel ons direct.