In de zomermaanden staat onze huid bloot aan verschillende factoren die de afbraak van collageen kunnen versnellen. Collageen, het eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid, kan onder invloed van factoren zoals blootstelling aan de zon, vervuiling en oxidatieve stress afbreken. Dit kan leiden tot tekenen van veroudering zoals rimpels, verslapping en een doffe teint.

Wat doet een bindweefselmassage

Een van de manieren om de afbraak van collageen tegen te gaan en zelfs de productie ervan te stimuleren, is door middel van bindweefselmassages. Bindweefselmassages richten zich specifiek op de diepere lagen van de huid, waar het collageen zich bevindt. Door middel van specifieke massagetechnieken worden de bindweefselcellen gestimuleerd, wat kan leiden tot een verhoogde productie van collageen.

Aanmaak van collageen

De massage helpt niet alleen de bloedcirculatie te verbeteren, maar kan ook de aanmaak van nieuwe collageenvezels bevorderen. Dit kan resulteren in een stevigere, gladdere en jeugdigere huid. Bovendien kan regelmatige bindweefselmassage helpen bij het verminderen van bestaande tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels, terwijl het tegelijkertijd de huid een gezonde gloed geeft.

Wat kun je zelf doen voor een stralende huid

Het combineren van bindweefselmassages met een goede huidverzorgingsroutine en het beschermen van de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, draagt eraan bij om zo lang mogelijk een jonge huid te behouden.

Bindweefsel kuur bij Glow Institute

Bij Glow Institute nemen we in bijna al onze behandelingen een korte bindweefselmassage op. Wil je echt gericht aan de slag? Kijk dan eens naar onze Bindweefsel kuur met korting of boek hem als losse behandeling!

23 april 2024 — Marielle van der Reek