BEHANDELING OP MAAT

Frons
De fronsrimpels ontstaan door het aanspannen van de fronsspieren: als we boos, serieus of in de zon kijken. Ze geven ons een norse uitstraling en veel mensen klagen erover dat ze regelmatig de vraag krijgen of ze boos zijn. Iedere keer als we deze spierbewegingen maken vouwt de huid en als we dit vaak genoeg doen ontstaat er een blijvende lijn in deze vouw; een rimpel in de huid.

Voorhoofd
De voorhoofdslijnen ontstaan door beweging van de voorhoofdsspier die de wenkbrauwen omhoog trekt: bij verbaasd kijken of als compensatie van zware oogleden. Iedere keer als we deze spierbewegingen maken vouwt de huid en als we dit vaak genoeg doen ontstaat er een blijvende lijn in deze vouw; een rimpel in de huid.

Kraaienpootjes
De zogenoemde ‘kraaienpootjes’ krijgen we als we vaak genoeg de spieren rondom de ogen samentrekken bij bijvoorbeeld lachen. Ook ontstaan er hierdoor vaak rimpels onder de ogen. Iedere keer als we deze spierbewegingen maken vouwt de huid en als we dit vaak genoeg doen ontstaat er een blijvende lijn in deze vouw; een rimpel in de huid.

Hals
Tijdens het aanspannen van de hals, worden de verticale halsbanden afgetekend. Deze worden over de gehele lengte met prikjes behandeld met een tussenafstand van 1-2 cm. Hierdoor zullen de verticale halsbanden verzachten, de rimpels afnemen en de huid verstrakken.  

Tandenknarsen
Bij tandenknarsen of het klemmen van de kaken is er sprake van een overactieve kauwspier. Dit kan schadelijk zijn voor het gebit, (hoofd)pijnklachten veroorzaken en veranderingen aan de vorm van het gezicht geven. De kaak is prominent aanwezig en het gezicht heeft een hoekige vorm.

Oksels
Overmatig transpireren van de oksels kan worden behandeld met de Botox®/Bocouture®. Deze anti-transpiratie behandeling werkt (tijdelijk) in op de zenuwen die de zweetklieren aansturen. Gevolg; (overmatige) transpiratie van de oksels wordt fors verminderd. Sommige mensen bemerken zelfs helemaal geen zweetproductie van de oksels meer.

Wenkbrauwlift / Bunny lines
Naast huidverslapping en veranderingen in het skelet kan een overactieve spier rondom de ogen een oorzaak zijn van afhangende wenkbrauwen. Met een aantal kleine prikjes Botox® kunnen we deze overactieve spier ontspannen met als resultaat een (subtiele) wenkbrauwlift. Vaak wordt de behandeling gecombineerd met behandeling van de frons voor een maximale lift.

Gummy smile / Lipflip
Een gummy smile is een lach waarbij veel tandvlees zichtbaar is en komt door een overactieve spier. Met Botox® kunnen we deze spier tijdelijk ontspannen, waardoor er minder tandvlees zichtbaar wordt bij lachen.

Mondhoekjes / Kin
Afhangende mondhoeken ontstaan meestal door volumeverlies in het gezicht en zijn dan te behandelen met fillers.

Sommige mensen trekken echter vaak (onbewust) de mondhoeken naar beneden en hebben overactieve spieren die deze beweging maken.

 

 

WAT DOET BOTOX®?

Veel mensen denken dat we met Botox® rimpels verwijderen. Met Botox® ontspannen we spieren in het gezicht tijdelijk. Hierdoor heeft de huid kans om te herstellen en zullen rimpels die door spierbeweging zijn ontstaan vervagen. Bovendien voorkomen we dat deze rimpels dieper worden.

DE BEHANDELING

Een Botox® behandeling inclusief intake duurt ongeveer 15 minuten. Met een zeer dun naaldje wordt de Botox® geïnjecteerd in de te behandelen spier. Qua pijn wordt de behandeling over het algemeen goed verdragen. De werking start na ongeveer 3-7 dagen, is maximaal na 14 dagen en houdt gemiddeld 3 maanden aan, afhankelijk van de spiersterkte. Externe factoren, zoals roken en zonlicht hebben tevens invloed op de werking.

Bij opeenvolgende behandelingen kan het effect steeds langer aanhouden, vandaar het advies de behandeling tijdig te herhalen (voordat de volledige spieractiviteit terug is).

NA DE BEHANDELING

Na de behandeling is het belangrijk om niet direct te gaan liggen of het behandelde gebied te masseren. Ook is het niet verstandig om dezelfde dag te gaan sporten of een bezoek te brengen aan de sauna of zonnebank.