Peelings hebben afhankelijk van het type en de bereikte huidlaag, huidverjongende eigenschappen.

Huidveroudering begint met een tragere deling van cellen waarbij op termijn de levende lagen steeds inactiever worden en de dode huidcellen steeds meer aan het oppervlak blijven kleven. Het gevolg is dan ook dat de collageen- en elastine productie afneemt en de afdruk van de rimpel in de dode lagen steeds meer toeneemt. Door de juiste peeling kan dit proces worden omgekeerd en de gehele huidstuctuur worden verbeterd. We kunnen het huidverouderingsproces niet stopzetten maar wel vertragen

Bij Glow institute werken we met peelings op basis van fruitzuren/ chemische peeling. Onder andere melkzuur, Salicylzuur en glycolzuur die van alle zuren de kleinste moleculaire structuur heeft en daarmee het vermogen heeft het diepst door te dringen in de huid. Afhankelijk van de conditie van de huid kunnen we bepalen welk percentage aan actieve werkstoffen we kunnen gebruiken tijdens een behandeling en hoe het behandelplan als volgt zal zijn.

Pumpkin peeling: Deze peeling is geschikt bij huidveroudering, acne, actieve rosacea en hyperpigmentatie. Doordat de peeling glycolzuur, melkzuur, salicylzuur en pompoenextract bevat verbetert de hydratatie van de huid, verfijnt het lijntjes en rimpels, vermindert het acne doordat de talgproductie verbetert en vermindert het pigmentatie.

MangoBrite peeling: Passen wij toe voor het verlichten van hyperpigmentatie (donkere pigmentvlek). De peeling bevat melkzuur en mango pulp enzymen wat donker pigment verlicht. Tevens is het ook geschikt voor een donkere huid met acne.

Skin Brite peeling: Wordt gebruikt in kuurverband met de MangoBrite peeling om hyperpigmentatie aan te pakken. Deze is sterker omdat het de melanocytactiviteit (melonocyt is de cel die pigment aanmaakt in de huid) onderdrukt. Het zorgt ervoor dat de huid lichter wordt en is goed toepasbaar op een donkere huid en geschikt voor alle huidtypen. De peeling bevat o.a. amandelzuur, salicylzuur en melkzuur.

TCA peeling: Dit is een peeling met TCA (trichloorazijnzuur) en salicylzuur die vrij diep gaat waardoor hij de algehele huidtextuur verbetert. Het lost de bovenste huidlaag op waardoor je veel kan schilferen na de peeling. Het vermindert lijntjes en rimpels, egaliseert de teint en vermindert pigmentatie. 

 LET OP: Voor de bovenstande peelings dient de huid minimaal twee weken van tevoren voorbereid te worden om het maximale resultaat te behalen deze peelings kunnen nooit als eerste behandeling geboekt worden mits je thuis al glycolzuur gebruikt zoals de Liquid Gold.